Coaching

Ben jij een geboren leider? Of laat je liever anderen het voortouw nemen? Hoe je het ook went of keert, leiderschap is overal nodig en soms is het best handig als je daar de vaardigheden voor in huis hebt. Of het nu op je werk is, thuis als ouder van een kibbelend stel kinderen, of als je iets wilt vragen in een winkel. Er zijn genoeg situaties in het dagelijks leven te bedenken waar een beroep wordt gedaan op jouw persoonlijk en/of professioneel leiderschap. De vraag is: wat voor leider wil jij zijn in je eigen leven en in dat van anderen?

Doe je ogen dicht en neem één persoon in gedachte, iemand die jij een goede leider vindt. Dat kan een bekend persoon zijn of gewoon iemand uit jouw omgeving. En bedenk dan wat zo iemand tot een goede leider maakt. Je zult al snel ontdekken dat dat niet één ding is, maar een combinatie van eigenschappen. Dus als jij weet wat jóu uniek maakt, dan kun je dat doelbewust en overtuigend inzetten. Zo vergroot je jouw invloed met jouw unieke karaktereigenschappen.

Sabina Brammer met paard

Paardencoaching

Samen met het paard aan de slag op een leuke en effectieve manier!

Uitleg door Sabina Brammer over persoonlijk leiderschap ontwikkelen

Ontwikkel leiderschap

Ontmoet professionals en ga samen op zoek naar de kracht van persoonlijk leiderschap.

Workshop Ruitervoorkeuren live dag

Ruitervoorkeuren

Leer als instructeur effectiever lesgeven door de opleiding Ruitervoorkeuren.

Paardencoaching

Wil jij op een leuke en effectieve manier met jezelf aan de slag? Dan is het paard een verrassend goede coach!

Je hebt van die mensen die het één zeggen, maar het andere doen. Eigenlijk zijn dat er best veel; je zou ze de kost niet willen geven. Maar als je om je heen kijkt, dan zijn juist de mensen die doen wat ze zeggen en eerlijk zeggen wat ze voelen geliefd. Zij komen ontspannen over, hebben charisma en zijn van nature overtuigend. “What you see is what you get.” Wil je dit ook bereiken? Weet dan dat het belangrijk is dat je verbale (het spreken) en non-verbale communicatie (je houding, gebaren en bijvoorbeeld gezichtsuitdrukking) met elkaar in overeenstemming is. Dat is best lastig als je een situatie spannend vindt, als je onzeker bent, je op onbekend terrein begeeft of weinig vertrouwen hebt in het klaren van een klus. Wil je jezelf hierin sterker maken, dan is het paard de ideale coach!

Gezegend met bijzondere voelsprieten is het paard zeer gevoelig voor oprecht leiderschap. Het is heer en meester in het vertalen van non-verbale communicatie. Elke ruiter weet: een paard hou je niet voor de gek. Het reageert op lichaamshouding, mate van ontspanning en focus. Deze combinatie maakt de viervoeter dus uitermate geschikt voor leiderschapstrainingen en het uitdiepen van thema’s zoals begrenzen en vertrouwen.

Ervaring met paarden is niet nodig. Er wordt uitsluitend gewerkt met betrouwbare paarden en ervaren paardencoaches. “Niets is vaag of wollig, wel puur en concreet.”

Onze paarden coaching valt meestal binnen het reguliere loopbaanbudget van jouw werkgever. Vraag naar de mogelijkheden!
In samenwerking met paardencoach Gerda Dekker werken wij in Berg en Dal met IJslandse paarden. Op verzoek kun je ook met jouw eigen paard(en) de paardencoaching op jouw locatie organiseren. Wil je meer informatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Sabina Brammer met haflinger
Uitleg gegeven door Sabina Brammer over persoonlijk leiderschap ontwikkelen

Workshop leiderschapsontwikkeling

In deze praktische workshop ontmoet je professionals, die net als jij, nieuwsgierig zijn naar de kracht van persoonlijk leiderschap en dit in zichzelf willen verstevigen. Wij combineren paardencoaching met de kennis van Insights Discovery®. Zo krijg je meer zicht op jouw rol als leider, zowel in je werk als in je privéleven. Je hoeft geen leidinggevende te zijn om leiderschap te tonen. Tijdens de eendaagse paardenspiegel met Insights Discovery® staan jouw persoonlijk leiderschap en professionele identiteit centraal. ‘Authenticiteit’ is daarbij het sleutelwoord.

Onze workshop past in de meeste loopbaanbudgetten en duurzame inzetbaarheid regelingen. Informeer bij jouw werkgever wat de mogelijkheden zijn voor volledige financiering of co-financiering.

Wist je dat mensen die ontspannen en congruent overkomen in de westerse maatschappij als charismatisch en overtuigend worden ervaren? Daarbij is het belangrijk dat verbale en non-verbale communicatie met elkaar overeenkomen. En dat is best lastig als je een situatie spannend vindt of weinig vertrouwen hebt in een overtuigende uitvoering. Wil je jezelf hierin sterker maken, dan is het paard een uitermate geschikte coach.

 

Het paard is zeer gevoelig voor oprecht leiderschap. Het is meester in het interpreteren van non-verbale communicatie. Het paard reageert op lichaamshouding, mate van ontspanning en focus. Deze combinatie maakt het paard uitermate geschikt voor leiderschapstrainingen en het uitdiepen van thema’s zoals begrenzen en vertrouwen.

Voorafgaand aan de workshop ontvang je een digitale Insights Discovery® vragenlijst. Hieruit rolt jouw unieke Insights Discovery® profiel met persoonlijke kleurendynamiek. Dit kleurenmodel helpt je inzicht te krijgen in jouw persoonlijke voorkeuren en unieke stijl. Dat zal je helpen bij de ontwikkeling van je non-verbale communicatie en het communiceren met andere types. Beschik je al over een Insights Discovery profiel? Vermeld dat dan bij de inschrijving. In overleg met de coach kan je dit profiel gebruiken en ontvang je korting op de inschrijving.

Voor meer informatie of een offerte neem contact op via mail of telefoon.

Ruitervoorkeuren

Wist je dat iedereen een andere manier heeft van informatie verwerken? Als je iets wilt leren, dan moet er mentaal informatie verwerkt worden. De ene ruiter is gevoeliger voor de ene manier van informatie oppikken dan de ander. Zo kan je types hebben die verhalen willen horen, een stappenplan willen hebben of het willen ondervinden. De voorkeur voor een bepaalde manier van leren, is vooral voor de instructeur een belangrijke schakel in het geheel.

Ben jij instructeur of instructrice met de ambitie om nog beter te worden in het lesgeven?

Je ziet dat het bij de ruiter beter kan: balans, spierspanning, inwerking van de hulpen, meebewegen, maar je krijgt geen verbetering op welke aanwijzing je ook geeft. Je leerling blijft bijvoorbeeld groot en veel bewegen en dat is helemaal niet nodig.

Na een aanwijzing, verstijft de ruiter wat ook niet de bedoeling is. Je hebt al veel geprobeerd. Hoe zorg je ervoor dat de ruiter wel begrijpt wat jij bedoelt? Hoe help je de ruiter beter bewegen? En hoe krijg je het voor elkaar dat ze jouw instructies makkelijker oppakken?

Om dit onder de knie te krijgen, heb ik samen met Suzanne Heemskerk de Ruitervoorkeuren Opleiding ontwikkeld.

Uitleg van Ruitervoorkeuren met kleurendiagram