Coaching

Wil jij steviger in je schoenen staan? Duidelijke focus geven aan jouw loopbaan? Meer voor elkaar krijgen, zonder afbreuk te doen aan de relatie? Dan is coaching op persoonlijk en professioneel leiderschap iets voor jou.

Coaching opties;

  1. Coaching voor professionals met behulp van Paardencoaching en de Talentenscan. 
  2. Business coaching voor Equi professionals en ZZP-ers in de paardensport met behulp van de Talentenscan en bedrijfsanalyse. 

Persoonlijk leiderschap heeft direct effect op jouw leven en jouw omgeving. Leiderschap is een bijzonder krachtige vaardigheid. Iedereen kan het leren. Leiderschap is een mix van kunnen leiden én volgen wanneer de situatie daarom vraagt. Het is daarnaast leren vertrouwen op jouw unieke talenten en de talenten van anderen.

Leiderschap is overal nodig en soms is het best handig als je daar de vaardigheden voor in huis hebt. Of het nu op je werk is of thuis. Er zijn genoeg situaties in het dagelijks leven te bedenken waar een beroep wordt gedaan op jouw persoonlijk en/of professioneel leiderschap. De vraag is: wat voor leider wil jij zijn in je eigen leven en in dat van anderen?

Leg een stevige basis als persoon en professional;

  • Overtuigend communiceren
  • Meer durf en daadkracht
  • Reageren met gepaste emotie
  • Het beste in jezelf en anderen naar boven halen.
  • Omgaan met grenzen en opkomen voor jezelf.
  • Goede werk – privé balans.
  • Jezelf ontplooien tot die professional die je kunt en wilt zijn.
  • Positioneren op een manier die bij jou past.

 

Als jij weet wat jóu uniek maakt, dan kun je dat doelbewust en overtuigend inzetten. Zo vergroot je jouw invloed met jouw unieke karaktereigenschappen.

Sabina Brammer met paard

Paardencoaching

Samen met het paard aan de slag op een leuke en effectieve manier!

Uitleg door Sabina Brammer over persoonlijk leiderschap ontwikkelen

Ontwikkel leiderschap

Ontmoet professionals en ga samen op zoek naar de kracht van persoonlijk leiderschap.

Workshop Ruitervoorkeuren live dag

Ruitervoorkeuren

Leer als instructeur effectiever lesgeven door de opleiding Ruitervoorkeuren.

Paardencoaching

Wil jij op een leuke en effectieve manier met jezelf aan de slag? Dan is het paard een verrassend goede coach!

Persoonlijke leiderschap
Jezelf kunnen zijn is best lastig als je nog niet helemaal bewust bent van jouw unieke zelf. Of je weet precies wat je kan en wilt, maar vindt dit lastig duidelijk te maken aan anderen. Veel van ons gedrag gaat onbewust. En juist in dat minder bewuste gedrag zit een schat aan informatie. Paardencoaching helpt je in alle rust en op een fijne manier te reflecteren op het bewuste én het minder bewuste gedrag. Zo ontdek je meer over jezelf. Paarden spiegelen je gedrag en reageren op jouw intenties. Ze dagen je uit af te stemmen én dichtbij jezelf te blijven. Ze nodigen je uit te durven vertrouwen op jouw unieke eigenschappen en tegelijkertijd die van hen te respecteren. 

Meer voor elkaar krijgen
Uit onderzoeken is gebleken dat mensen die
congruent zijn in hun handelen en flexibel kunnen omgaan met verschillende type mensen meer voor elkaar krijgen. Zij komen ontspannen over, hebben charisma en zijn van nature overtuigend. Wil jij dit ook bereiken? Weet dan dat het belangrijk is dat je verbale (het spreken) en non-verbale communicatie (je houding, gebaren en bijvoorbeeld gezichtsuitdrukking) met elkaar in overeenstemming zijn. Dat is best lastig als je een situatie spannend vindt, als je onzeker bent, je op onbekend terrein begeeft of weinig vertrouwen hebt in het klaren van een klus. Wil je jezelf hierin sterker maken, dan is het paard de ideale coach!

Leiderschap en krachtig presenteren
Gezegend met bijzondere voelsprieten is het paard zeer gevoelig voor oprechte communicatie en leiderschap. Het is heer en meester in het vertalen van non-verbale communicatie. Elke ruiter weet: een paard hou je niet voor de gek. Het reageert op lichaamshouding, mate van ontspanning en focus. Deze combinatie maakt de viervoeter daardoor uitermate geschikt voor leiderschapstrainingen en krachtig leren presenteren. Ook het uitdiepen van thema’s zoals begrenzen en vertrouwen passen goed in een paardencoaching sessie.

Talentenscan
Coachen met paarden richt zich op non-verbale communicatie en jouw bewuste en minder bewuste overtuigingen. Tijdens het werken met de paarden ga je ontdekken welke leiderschapsstijl jou het beste past, jouw unieke manier van positioneren. Daarnaast is het zinvol jouw talenten breder te onderzoeken. Dit kan met onze Insights Discovery voorkeuren test of met de Actionen Typing test Ruitervoorkeuren Profiel. Vraag aan de coach welke talentenscan het beste past bij jouw coachvraag.

Ervaring met paarden is niet nodig. Er wordt uitsluitend gewerkt met betrouwbare paarden en ervaren paardencoaches. “Niets is vaag of wollig, wel puur en concreet.”

Business coaching
Speciaal voor Equi professionals en ZZP-ers in de paardensport kun je ook bij mij terecht voor Businesscoaching. Hiervoor gebruiken we de methodiek uit het paardencoachen, de talentenscan als ook de Businessanalyse. 


Onze paardencoaching valt meestal binnen het reguliere loopbaanbudget van jouw werkgever. Paardencoaching is ook voor groepen en In-Company geschikt. Vraag naar de mogelijkheden!

Wij hebben een ruime en rustige buitenlocatie in Didam (dichtbij Arnhem) met de paarden en coachpraktijk aan huis. Tevens kunnen we terecht bij onze waardevolle collega coaches en paarden in Wageningen, Nijmegen, Amsterdam en Oud Beijerland! 

Sabina is gespecialiseerd in interactiekunde vanuit de Sociale Agogiek en Jungiaanse Psychologie. En is o.a. gecertificeerd practitioner in (Organisatie) Opstellingen, DISC, Insights Discovery, Action Types, Transactionele Analyse, Deep Democracy, Centered Riding, Teamdynamiek en Leiderschap.

Sabina Brammer met haflinger
Uitleg gegeven door Sabina Brammer over persoonlijk leiderschap ontwikkelen

Workshop leiderschapsontwikkeling

In deze praktische leiderschapsworkshop ontmoet je professionals, die net als jij, nieuwsgierig zijn naar de kracht van persoonlijk leiderschap en dit in zichzelf willen verstevigen. Wij combineren paardencoaching met de kennis van DISC / Insights Discovery®. Zo krijg je meer zicht op jouw rol als leider, zowel in je werk als in je privéleven. Je hoeft geen leidinggevende te zijn om leiderschap te tonen. Tijdens de eendaagse paardenspiegel met DISC / Insights Discovery® staan jouw persoonlijk leiderschap en professionele identiteit centraal. ‘Authenticiteit’ is daarbij het sleutelwoord.

Onze workshop Leiderschap met paarden past in de meeste loopbaanbudgetten en duurzame inzetbaarheid regelingen. Informeer bij jouw werkgever wat de mogelijkheden zijn voor volledige financiering of co-financiering. Deze workshop Leiderschap met paarden is ook geschikt als In-Company.

Sabina coacht en begeleidt dagelijks teamleiders en (project)teams in kennisintensieve en innovatieve organisaties. Daarnaast geeft zij leiding aan het BeMotion team .

Wist je dat mensen die ontspannen en congruent overkomen in de westerse maatschappij als charismatisch en overtuigend worden ervaren? Daarbij is het belangrijk dat verbale en non-verbale communicatie met elkaar overeenkomen. En dat is best lastig als je een situatie spannend vindt of weinig vertrouwen hebt in een overtuigende uitvoering. Wil je jezelf hierin sterker maken, dan is het paard een uitermate geschikte coach.

 

Het paard is zeer gevoelig voor oprecht leiderschap. Het paard reageert op lichaamshouding, hoe zeker jij van je zaak bent en hoe jij je weet af te stemmen. Het is een spel van richting en vertrouwen geven, afstemmen en loslaten. Eigenschappen die ook in het leidinggeven aan anderen het verschil kunnen maken. Deze combinatie maakt het paard uitermate geschikt voor leiderschapstrainingen en het uitdiepen van professioneel handelen.

De workshop paardencaching en leiderschap kun je bij ons combineren met het kleurenprofiel DISC of Insights Discovery. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een digitale Insights Discovery® vragenlijst. Hieruit rolt jouw unieke Insights Discovery® profiel met persoonlijke kleurendynamiek. Dit kleurenmodel helpt je inzicht te krijgen in jouw persoonlijke voorkeuren en unieke stijl. Dat zal je helpen bij de ontwikkeling van je non-verbale communicatie en het communiceren met andere types. Beschik je al over een DISC of Insights Discovery profiel? Vermeld dat dan bij de inschrijving. In overleg met de coach kan je dit profiel gebruiken en ontvang je korting op de inschrijving.

Voor meer informatie of een offerte neem contact op via mail of telefoon.

Ruitervoorkeuren

Wist je dat iedereen een andere manier heeft van informatie verwerken? Als je iets wilt leren, dan moet er mentaal informatie verwerkt worden. De ene ruiter is gevoeliger voor de ene manier van informatie oppikken dan de ander. Zo kan je types hebben die verhalen willen horen, een stappenplan willen hebben of het willen ondervinden. De voorkeur voor een bepaalde manier van leren, is vooral voor de instructeur een belangrijke schakel in het geheel.

Ben jij instructeur of instructrice met de ambitie om nog beter te worden in het lesgeven?

Je ziet dat het bij de ruiter beter kan: balans, spierspanning, inwerking van de hulpen, meebewegen, maar je krijgt geen verbetering op welke aanwijzing je ook geeft. Je leerling blijft bijvoorbeeld groot en veel bewegen en dat is helemaal niet nodig.

Na een aanwijzing, verstijft de ruiter wat ook niet de bedoeling is. Je hebt al veel geprobeerd. Hoe zorg je ervoor dat de ruiter wel begrijpt wat jij bedoelt? Hoe help je de ruiter beter bewegen? En hoe krijg je het voor elkaar dat ze jouw instructies makkelijker oppakken?

Om dit onder de knie te krijgen, ontwikkelde Sabina samen met Dressuurtrainer Suzanne Heemskerk de Ruitervoorkeuren Opleiding. Speciaal voor professionals in de paardensport en ruiters die meer resultaat willen op een gezonde manier.

Uitleg van Ruitervoorkeuren met kleurendiagram